Bomboane cu mere

de adnia in Prajituri, 13 Ian 2014 | 3535 vizualizari

 

De sarbatori am pregatit un aperitiv care le-a placut tare mult baietilor mei, si anume bomboanele aperitiv cu cascaval. Inca de cand le-am asezat pe masa, au disparut rapid si am primit rugamintea fierbinte de a le prepara si sub forma mai …dulce, si anume cu mere si scortisoara (cu dovleac au fost primite cu jumatate de gura:)) Asadar, cum puteam eu sa refuz o asa comanda clara si hotarata? Bombonelele acestea sunt de fapt, un alt mod de prezentare a unor mini-placintele cu mere, rulate individual…o mare incantare pentru copii si un alt mod de a-i atrage sa consume fructe, chiar si coapte si sa mai renunte la bomboanele din comert!

 

INGREDIENTE

  • cateva mere spalate si taiate cuburi dreptunghiulare (preferabil sa aiba dimensiuni similare)
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 1 pachet foi de placinta
  • putin ulei pentru uns foile
  • sfoara de bucatarie, pentru legat bomboanele
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane cu mere:

1. Se pudreaza cuburile de mar cu scortisoara. Se desfac foile de placinta, una cate una, se ung cu putin ulei (sa nu se usuce imediat), se taie pe latul in fasii egale, care si ele se taie pe jumatate.

2. Se taie sfoara in bucati egale si se pun la indemana.

3. Se plaseaza cate un cub de mar pe marginea unei fasii de foaie pregatite dinainte si se ruleaza cu grija, infasurandu-se bine cubul de mar, dar totusi bland, ca sa nu se rupa foaia.

4. Marginile aluatului se rasucesc foarte usor la capatul cubului de mar infasurat, ca si cum am rasuci folia de ambalaj a unei bomboane.

5. Fiecare capat al “bomboanei” se leaga lejer cu cate o bucata de sfoara, de asemenea pregatita dinainte. Se repeta operatiunea pentru fiecare bomboana in parte, pana se ruleaza toate cuburile de mar.

8. Bomboanele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece 30 minute.

9. Se introduce tava cu bomboane reci in cuptorul incins si se coc 5-7 minute, cu mare atentie, sa nu se coaca prea mult, iar marul sa “explodeze”.

10. Se scoate tava cu bomboane  din cuptor si se lasa dau la rece, pentru a-si pastra forma.

11. Se desface sfoara fiecarei bomboane cu mare grija si se aseaza frumos in platou.Se pudreaza cu zahar.  Se pot servi imediat, sau pot fi lasate “in asteptare” pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem de prune si nuci si branza si stafide