Bors cu legume de vara

de ianculubita in Ciorbe, 5 Iun 2013 | 7515 vizualizari

 

Va imaginati ca abia am terminat borsul facut in urma cu cateva zile si acum fac altul??toata vara asa ceva se mananca la noi,este bun,racoritor si sanatos

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa uscata
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 telina mica
  • 1 dovlecel
  • 1 miez de varza verde
  • 1 cutie mare de rosii in bulion
  • 1 castronel de corcoduse verzi
  • 500 g fasole pastai
  • 1 legatura stevie
  • 1 legatura loboda rosie
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 legaturi leustean
  • sare
  • 20 ml ulei
  • oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu legume de vara:

In oala cu ulei incins punem ambele cepe taiate marunt, ardeiul de asemenea, morcov, telina si dovlecel rase cu razatoarea cu ochiuri mari, amestecand dupa fiecare. Adaugam apoi cartofii cubulete, fasolea taiata mai mica daca este lunga, varza fideluta, 1 lingura rasa cu sare. Punem cateva cani cu apa, capacul si lasam sa fiarba la foc mic 30 minute. Dupa ce este aproape fiert totul, adaugam rosiile zdrobite, verdeata mai putin 1 legatura de leustean taiata marunt si corcodusele. Dupa 20 minute completam cu apa, mai potrivim de gust, cand incepe sa fiarba adaugam si a doua legatura de leustean taiat marunt si cateva oua intregi. Cand ouale s-au ridicat la suprafata semn ca sunt fierte, oprim focul dar cel mai bine este ca sa verificam daca au fiert suficient.

Servim rece cu ceapa verde.

TIPS-URI

1

corcodusele verzi au rolul ca sa acreasca borsul, se pot pune zarzare, prune dar pentru cine mananca ciorbele mai acre, poate adauga si bors de putina

2

daca eliminam ouale, se poate manca si in zilele de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu legume de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu afumatura