Bors de curcan

de ianculubita in Ciorbe, 27 Mar 2011 | 5959 vizualizari

 

Recomand acest bors facut pentru ziua de Paste,persoanelor care nu agreaza carnea de miel;bineinteles ca aceasta reteta poate fi folosita oricand

 

INGREDIENTE

  • 3aripi de curcan
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1ardei gras colorat
  • 1ardei iute
  • 1cutie de rosii in bulion
  • 1telina mica
  • 1l de bors proaspat
  • 2leg.de leustean
  • sare
  • 1ou
  • faina pentru taietei

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan:

In primul rand,fac taieteii dintr-un ou,sare si faina cat cuprinde pentru un aluat suficient de tare pentru a fi intins cu sucitorul;

intind o foaie subtire,pun faina pe ea,o rulez,o tai in fasii subtiri,le cern de surplusul de faina apoi pun taieteiii pe o hartie si-i dau deoparte pana este gata borsul;

aripile curatate,parlite,spalate,portionate,le dau in cateva clocote,le scot,le spal bine apoi le pun din nou la fiert in apa rece;

cand incepe sa clocoteasca adaug legumele taiate foarte marunt si las la fiert cu capac la foc mic;

dupa 20-30min. adaug rosiile taiate daca nu sunt,dupa cateva minute,borsul pe care l-am fiert in alt vas,leusteanul taiat marunt,potrivesc de gust iar cand incepe sa clocoteasca adaug taieteiii;

cand acestia s-au ridicat la suprafata,semn ca sunt fierti,inchid focul si amestec cu 1-2 oua batute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta