Bors de sfecla rosie

de lucy2002 in Ciorbe, 15 Noi 2019 | 4382 vizualizari

 

Un bors bun pentru cei care postesc, iar pentru cei care nu postesc se adauga  o lingura de smantana si este senzational de bun. Mama si bunica ne facea mereu acest bors cand eram copii si niciodata nu- l refuzam. Si eu la randul meu l-am gatit,  si-l gatesc pentru familia mea si de fiecare data are succes.
Eu am folosit sfecla rosie fiarta separat dar se poate gati cu sfecla rosie coapta la cuptor sau cruda fiarta in bors.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • o bucata de telina
  • 2 ardei capia
  • 1 ceapa mare
  • 2 sfecle rosii potrivite
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • verdeata ( patrunjel, leustean)
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • foi de dafin 2-3 foi
  • 3 litri apa calda
  • 350-400 ml bors de putina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de sfecla rosie:

 Se pune sfecla rosie la fiert. 

Ceapa se pune la calit ( inmuiat) in ulei.

Peste ceapa adaugam radacinoasele taiate marunt, lasam 5-7 minute pe foc , amestecam si adugam: ardeii tocati, sarea, piperul si boiaua de ardei.

Dupa ce a fiert sfecla rosie se curata si se da pe razatoarea mare. Adaugam sfecla si cartofii taiati cubulete peste legume. Lasam 5 minute pe foc dupa care adaugam apa calda si lasam sa fiarba.  

Borsul de putina se pune la fiert cu pasta de tomate.

Dupa ce au fiert legumele se adauga borsul si se acreste dupa gust. La final adugam verdeata tocata fin si foile de dafin.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

17.11.2019, 13:49

Ce mult imi place! Noi chiar il pregatim des in zilele de post!

lucy2002 1

17.11.2019, 16:04

Va multumesc pentru aprecieri!

Anett 1

30.11.2021, 16:07

Gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare