Bowle cu capsuni

de Aurelia 07_07 in Bauturi, 10 Iun 2014 | 3720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. capsuni aromate
  • 100 gr. zahar
  • 1,5 litru vin alb sec
  • 1 sticla sampanie
  • 3-4 frunze de menta
  • 75 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bowle cu capsuni:

Spalam capsunile si le curatam coditele verzi.

Taiem capsunile in bucati mai mici.

Punem capsunile intr-un castron mai mare de sticla .

Presaram peste capsuni doua linguri de zahar.

Treisfert din vin turnam peste capsuni si zahar si amestecam putin.

Punem si frunzele de menta in castron.

Acoperim cu un capac si punem la frigider, pentru o ora.

 

Restul de vin si sampania le punem la rece ,la frigider.

Restul de zahar cu 75 de ml de apa il fierbem pana devine un sirop.

Acest sirop il punem la racit.

Dupa o ora ,vinul  care a fost pus la rece cu sampania,le punem peste capsuni in castron si amestecam.

Adaudam si siropul si mai amestecam putin.

Impartim compozitia in pahare si putem servi.

Avem nevoie si de cate o lingurita pentru a putea servi capsunile.

Pentru lichidul din pahare putem folosi pai din plastic.

 

TIPS-URI

1

O bautura racoritoare ,in zilele de canicula .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bowle cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Aurelia 07_07 1

11.06.2014, 21:11

Anca multumesc !

laura_n 1

16.06.2014, 15:04

ce fructata tre sa fie bautura

Aurelia 07_07 1

16.06.2014, 16:47

Laura !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Milkshake de căpşuni