Briose cu ciocolata

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 3872 vizualizari

 

Primele mele briose :) pentru Mos Craciun! Repetitie :D

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 250 g făină albă de grâu
  • 2 linguri cu fulgi de ciocolată
  • 150 gr zahăr
  • 3-4 linguri cu ulei
  • 250 ml lapte
  • 1 ou mare
  • Un praf de sare
  • Un plic cu praf de copt

Pentru cremă:

  • 200 ml frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată cu cacao
  • 100 g unt
  • Câteva picături cu suc de lămâie
  • Esenţe după gust: păstaie de vanilie/zahar vanilat/rom etc.

Pentru decor: ornamente

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Amestecăm făina cu praful de copt, zahărul şi sarea.

Adăugăm oul şi uleiul, apoi turnăm puţin câte puţin laptele.

Omogenizăm totul şi încorporăm fulgii de ciocolată, amestecând uşor.

Ungem formele de copt cu puţin ulei şi adăugăm 2-3 linguriţe din compoziţie (în funcţie de mărimea formelor). Le punem la copt (în cuptorul preîncălzit) pentru 20-30 de minute la 160 de grade.

Între timp, punem ciocolata şi untul într-un vas, la foc mic, amestecând continuu până ce se topesc complet.

Mixăm frişca şi adăugăm câteva picături cu suc de lămâie pentru a se întări, după care adăugăm ciocolata topită. Crema se păstrează la rece timp de 30 de minute, după care ornăm brioşele şi presărăm ornamentele.

Se servesc cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose de vanilie cu fulgi de ciocolata