Briose cu dovleac

de adriana65 in Prajituri, 20 Noi 2009 | 6005 vizualizari

 

Rasfoind paginile de retete culinare din lumea intreaga, binenteles prin intermediul internetului, am gasit si aceste briose foarte usor de preparat si in ton cu perioada in care ne aflam.

 

INGREDIENTE

  • 150 g piure de dovleac fiert
  • 2 oua mari
  • 120 ml iaurt
  • 120 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie 
  •  100 g faina
  • 30 g fulgi de cereale cu ciocolata
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita scortisoara 
  •  putina sare
  • sirop de artar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dovleac:

Intr-un castron se amesteca piureul de dovleac fiert, ouale, iaurtul si uleiul, esenta de vanilie.  In alt castron amestecati ingredientele solide, faina, cerealele maruntite (nu trebuie sa fie foarte fin zdrobite), zaharul, praful de copt si bicarbonatul, praful de scortisoara si sarea. Peste ingredientele solide amestecate se adauga ingredientele lichide, amestecand bine compozitia obtinandu-se un aluat mai moale  care se pune cu lingura in cupele speciale de briose, cate doua linguri pentru fiecare cupa.  Tava cu briose se pune in cuptorul incalzit, unde se lasa la copt pentru 20 - 25 minute sau, stiti voi, proba cu scobitoarea. Se scot briosele pe un grilaj si dupa ce se racoresc se toarna deasupra sirop de artar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană