Brodet od riba(Tocana de peste)

de camelia75 in Peste, 22 Iul 2013 | 10169 vizualizari

 

Brudet este o tocana de peste traditionala din Istria si Dalmatia.
Puteti folosi diferite tipuri de peste,puse intr-o singura oala si fierte in sos de rosii la foc mic.
In mod traditional tocana se serveste cu mamaliga.
Este o reteta rapida si foarte gustoasa.
Brodet od riba(Tocana de peste)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peste (macrou)
  • 3 linguri faina
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 800 gr rosii sau 3 linguri concentrat de tomate
  • 2 linguri de otet
  • 1 lingura Vegeta
  • 1/2 cana cu apa sau vin alb
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brodet od riba(Tocana de peste):

1.Curatati,spalati si lasati pestele la scurs.Taiati pestele bucati potrivite si sarati-l dupa gust.Treceti bucatile de peste prin faina.
2.Prajiti pestele in ulei incins la foc mare timp de 2 minute, pe fiecare parte.Scoateti pestele pe o farfurie pe care ati pus servete de hartie, pentru a absoarbe exceul de grasime.
3.In uleiul ramas caliti ceapa si usturoiul timp de 1 minut,apoi adaugati rosiile curatate de pielita si taiate cubulete.Puneti capacul si lasati la foc potrivit timp de 30 de minute.
4.Adaugati pestele,otetul, apa/vinul, Vegeta si piperul.Mai lasati sa fiarba la foc mic, timp de 20 de minute.Nu amestecati in tigaie,doar o agitati din cand in cand.
5.La final presarati patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brodet od riba(Tocana de peste)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

kukibella 1

23.07.2013, 17:21

ce bine arata

simona72 1

24.07.2013, 10:57

Imi place tare mult!!!! O mancare delicioasa si sanatoasa

cristeena20 1

25.07.2013, 15:32

excelent!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana de peste cu dovlecel