Bubble bread-for kids

de mihaelar63 in Piine, 16 Ian 2020 | 3440 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"
Am preluat reteta de la un bucatar croat :https://sasina-kuhinja.com/. Intamplator am dat de ea . Spune ca este foarte buna sa o prepari cu copii , mai ales cu formarea micilor bile . Nu este nevoie ca bilele de aluat sa fie egale ,de aici farmecul si facilitatea . In video , trantea cu dezinvoltura aluatul rotunjit in tava . La fel am procedat si eu . Am sarit in sus de bucurie cand observam ca imi ies etapele exact asa cum trebuie . M-am relaxat si m-am bucurat preparand aceaste -bubble bread .Pot spune ca este o reteta anti stres !!!!

 

INGREDIENTE

  • 50 gr faina alba
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml apa calduta
  • 90 gr smantana
  • 100 gr ulei floarea soarelui
  • 450 gr faina alba
  • 1.5 lingurite sare
  • 15 gr unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bubble bread-for kids:

  1.  Pentru inceput se amesteca 50 gr faina cu drojdie , zahar si apa calduta .
  2. Se lasa 10 minute pana drojdia incepe sa actioneze .
  3. Eu am framntat aluatul in continuare cu ajutorul masinii de paine .
  4. Se aduga smantana ,uleiul , cele 450 gr faina alba si sarea .
  5. Dupa ce se framnta si se omogenizeaza ,lasati alutul sa creasca 40 minute .
  6. Pregatiti o tava antiaderenta care va fi unsa cu unt .
  7. Framantati din nou aluatul, vreo doua minute .
  8. Formati mici bile mai mari , mai mici .
  9. Nu este nevoie de faiana , sau altceva pentru a modela bilutele , aluatul este suficient de onctuossi nu se lipeste .
  10. Bilele de aluat se pun in tava cu mici spatii intre ele, ca sa aiba loc sa creasca cand vor dospi .
  11. Incercati sa impartiti aluatul sa va ajunga in toata tava .
  12. Se trage o folie transparenta pe deasupra tavii si lasati la dospit inca 40 minute la loc cald .
  13. Se  scoate folia de pe deasupra si se da tava cu bubble bread la cuptorul preincalzit ,la 180 grade , timp de 15-20 minute .
  14. Veti obtine mici chifle cu coaja crocanta in exterior si pufoasa , aerata in interior .
  15. Este o adevarata incantare sa rupi cate o bucatica, care se desprinde usor , mai mare sau mai mica , dupa cum iti este pofta .

TIPS-URI

1

Veti obtine mici chifle cu coaja crocanta in exterior si pufoasa, aerata in interior.

2

Este o adevarata incantare sa rupi cate o bucatica, care se desprinde usor, mai mare sau mai mica, dupa cum iti este pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bubble bread-for kids" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mihaelar63 1

21.01.2020, 02:09

Cleme , ma dau si eu cu cine pica ... cu reteta cea mai interesanta

Sidy 1

31.03.2020, 08:05

O minunatia de paine...iti dai seama draga mea ca am sa o incerc si eu cat de curind ! Multumesc pentru idee..Pup.

Valclaudia 1

31.03.2020, 09:15

ce idee grozava!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin