Budinca cu fidea si branza de vaci

de Bucataras Medi in Paste, 28 Oct 2015 | 11054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fidea Barilla
  • 150 g smantana20%
  • 1 kg branza de vaci
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 g stafide
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
  • 2 oua
  • zahar pudra pentru pudrat budinca
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu fidea si branza de vaci:

Intr-un vas punem la fiert apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam fideaua.Din momentul fierberii tinem 3 min. apoi scurgem fideaua de apa folosind o strecuratoare.

Punem fideaua intr-un vas mai incapator si adaugam rand pe rand(amestecand de fiecare data usor),smantana,branza de vaci,coaja rasa de lamaie,esenta de rom,ouale,zaharul ,laptele si stafidele.

Ungem o tava(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 30 cm)cu unt si turnam compozitia de mai sus.

Batem bine cele 2 oua si le rasturnam peste budinca.

Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade timp de circa 30 min.

Scoatem din cuptor,lasam sa se racoreasca in tava,apoi pudram cu zahar pudra si mai apoi taiem.

Se poate servi atat calda cat si rece,cu dulceata,cu frisca  sau pur si simplu ca atare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu fidea si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Ina 1

28.10.2015, 20:27

si buna si frumoasa!

MOKUSKA 1

28.10.2015, 21:58

Meeeediiii ))), la ora asta m-a apucat sa ma uit la reteta asta.....arata demential

delia64 1

14.04.2016, 20:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gratin de broccoli cu paste si piept de pui