Budinca cu taietei de casa a la Baia Mare

de iry-gabriela in Paste, 14 Iul 2017 | 6582 vizualizari

 

Am avut ocazia sa ajung la Baia Mare, unde am dat peste o doamnă tare drăguță si care mi-a recomandat acesti tăieței de casă, buni pentru ciorbe, dar si pentru aceasta budincă pe care facut-o la îndrumarea ei. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 200 g tăieței de casa (ca in poză)
  • 300 g de brânză de vaci
  • 3-4 ouă
  • 150 ml lapte
  • o mâna de stafide
  • 4 linguri de zahăr pudră
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • un plic zahăr vanilat
  • unt sau margarină de uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu taietei de casa a la Baia Mare:

Pentru început, pregatim tăieței, punand într-o oala apă cu un pic de sare. Cand apa începe sa fiarba, adăugăm tăiețeii si îi lăsăm sa fiarbă, dar nu de tot, ci al dente, cum se spune. Ii strecuram si apoi ii clatim un pic în apă rece pentru a nu se lipi unul de altul.
Separat, într-un castron, amestecăm brânză cu ouăle și zahărul, după care adaugam laptele, stafidele, esența si zahărul pudră.
Prin amestecarea tuturor va rezulta o compozitie destul de moale.
In această compoziție vom adăuga taieteii, se amesteca până se încorporează toate, dupa care se va turna într-o tava pe care am uns-o cu margarina (eu am folosit un vas termorezistent).
Se dă la cuptor pentru 50 de minute.
Se taie rece si tot atunci, se poate pudra cu zahăr pudră vanilat

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu taietei de casa a la Baia Mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu branza