Budinca de cafea

de Miha in Prajituri, 8 Ian 2013 | 5360 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 linguri amidon
  • 250 ml lapte
  • 100 ml cafea tare
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita ness (pentru a intensifica gustul de cafea)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cafea:

Topim untul intr-un vas la foc mic. Adaugam amidonul si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.  Turnam apoi laptele si cafeaua in care am dizolvat nessul si amestecam pana la omogenizare. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase, amestecand continuu. Dam deoparte si adaugam ciocolata taiata bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata si lasam sa se racoreasca.

In compozitia calduta incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar. Albusurile le amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Vom obtine o compozitie spumoasa.

Turnam compozitia in vase termorezistente pe care le vom pune intr-o tava mai mare in care am pus apa. Dam la cuptor la foc mediu, pana suprafata budincii devine ferma la atingere si apar crapaturi la suprafata.

Se serveste cu frisca batuta sau inghetata, dar la fel de buna e si simpla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Miha 1

01.04.2013, 20:51

Teodora, eu macar pot dovedi ca pozele si site-ul ala din care tot pui link-uri imi apartine....

diaconta 1

01.04.2013, 20:54

))))) ce faina faza

diaconta 1

01.04.2013, 20:55

Miha da' tu ai cam multe,poti sa le dai si altora

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de cafea si lavanda