Budinca de macaroane cu branza si stafide

de cristina1985 in Mancare copii, 6 Apr 2019 | 3576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g macaroane
  • 550 g branza de vaci
  • 450 g telemea (vaca)
  • 250-300 g zahar (eu am pus 250 g)
  • 8 oua
  • 5 lg gris
  • 5 lg ulei
  • coaja de la 2 lamai
  • 4 pliculete zahar vanilinat
  • 1 pliculet zahar Bourbon
  • 1 lg esenta rom +1 lg (la stafide)
  • un varf cutit sare
  • 200 g stafide
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de macaroane cu branza si stafide:

Stafidele se tin in apa cu 1 lg esenta rom.

Se pune apa la fiert,iar cand da in clocot,se pune putin sare , macaroanele si capac . Se fierb cat considerati sau cat scrie pe ambalaj (eu le-am tinut vreo 15-20 minute).

Se amesteca restul ingredientelor si stafidele scurse ( apa se arunca).Se adauga macaroanele scurse (se amesteca din nou) si se pune totul intr-o tava ,tapetata cu hartie de copt,de 25x35 cm .Se coace in cuptorul preincalzit, timp de 45 minute sau pana este gata.La mine a durat 1 ora si am lasat-o in cuptor, pana s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de macaroane cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu branza