Budinca de mere cu mei si karob

de Steffy in Mancare copii, 28 Ian 2015 | 5671 vizualizari

 

Este o reteta luata dintr-o carticica ''Top 33 retete de succes'' a Eugeniei Dobrescu care intr-adevar a avut succes la fetita mea. A mancat-o cu pofta, fiind un dulce sanatos si gustos. Acum am descoperit si eu pudra de roscove (karob) care inlocuieste foarte bine zaharul.

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • o jumatate de cana de mei
  • 2 lingurite pudra de roscove (karob)
  • 8 curmale uscate si rehidratate
  • o jumatate lingurita scortisoara
  • o cana de apa
  • putin unt pentru uns vasul
  • 7 capsuni pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de mere cu mei si karob:

Punem curmalele in apa si le hidratam pentru 30-40 minute. Tot in aceasta perioada lasam si meiul in apa (cana completata cu apa). Cand a trecut timpul, golim apa de la mei, punem alta. Punem meiul in blender impreuna cu apa si-l maruntim bine.

Spalam si curatam bine merele, le taiam bucatele. Le adaugam in blender peste meiul maruntit impreuna cu scortisoara, curmalele si pudra de roscove. Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Punem compozitia pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa putin. Golim compozitia intr-un vas de yena pe care l-am uns cu unt. Introducem la cuptor pentru 30 de minute, la foc mediu. Lasam sa se raceasca in cuptor.

Dupa ce s-a racit, se orneaza cu 7 capsuni decongelate in prealabil si se serveste cu multa iubire.

Sa aveti succes la bebelusi cu aceasta budinca!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de mere cu mei si karob" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de mere