Burgeri Vegani, cu sfecla

de AlexTeacher in Vegan / Raw vegan, 26 Ian 2016 | 8282 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru Cleme, stiu ca ea nu prea consuma carne :)))
BTW, aveti reteta video aici:
https://www.youtube.com/watch?v=kLUf6QfCwzk

 

INGREDIENTE

    • Sfecla rosie fiarta – 300 g
    • Orez fiert – 200 g
    • Fasole rosie la conserva – 200 g
    • Ceapa alba – 2 buc (potrivite)
    • Ceapa rosie – 1 buc
    • Patrunjel – 1 legatura
    • Varza kale – 4-5 frunze
    • Salata – 1 buc
    • Rosii – 3-4 buc
    • Chimion – 1 varf de cutit
    • Usturoi granulat – 1 lingurita
    • Chimen macinat – 1/2 lingurita
    • Maioneza vegetala – cateva linguri
    • Pesmet – 100 g
    • Boia dulce – 1/2 lingurita
    • Cimbru uscat – 1 lingurita
    • Ulei de masline – 1 lingura
    • Pasta de susan – 1 lingura
    • Fresh de lamaie – 1 lingura
    • Sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burgeri Vegani, cu sfecla:

  • Taie sfecla cuburi si pune-o in dispozitivul de tocat, impreuna cu orezul si fasolea kidney;

  • Toaca ingredientele putin si pune-le intr-un bol incapator;

  • Taie ceapa cubulete mici si pune-o peste restul ingredientelor;

  • Toaca patrunjelul, varza kale, si adauga-le si pe-acestea, impreuna cu chimionul, chimenul, usturoiul granulat, boia dulce si cimbru, sare si piper, ulei de masline, pasta de susan, zeama de lamaie si pesmet;

  • Amesteca totul bine de tot;

  • Umezeste-ti mainile si formeaza chiftele din aceasta compozitie;

  • Pune-le in tavi cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade;

  • Verifica-le si cand au facut crusta, intoarce-le cu grija si lasa-le inca 10 min;

  • Lasa-le sa se raceasca putin;

  • Unge o jumatate de chifla cu maioneza vegetala si asaza chifteaua de burger;

  • Taie atat ceapa rosie cat si rosiile rondele si asaza cateva deasupra;

  • Rupe frunze de salata si asaza deasupra;

  • Presara sare si piper si pune si cealalta jumatate de chifla;

 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burgeri Vegani, cu sfecla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pate raw vegan