Cannelloni cu spanac si branza

de Oana in Cannelloni, 1 Apr 2009 | 18961 vizualizari

 

Dupa Cannelloni con carne, urmeaza cel cu legume. Eu ma gandisem mai demult sa fac cannelloni cu spanac si Irina mi-a luat-o inainte.
Sunt delicioase amandoua, trebuie sa le incercati!

 

INGREDIENTE

  • un pachet cannelloni(eu am luat Monte Banato, din grau dur-eu sunt fan)
  • un pachet branza de vaci grasa
  • 250 g spanac congelat(sau proaspat,curatat si oparit, o cana mare)
  • o ceapa
  • cativa catei de usturoi
  • 40 g unt
  • 3 linguri sos de rosii
  • 2 linguri parmesan
  • sare, piper, nucsoara
  • Sosul beshamel:
  • 40 g unt
  • 3 linguri cu varf cu faina
  • 500 ml lapte
  • sare, piper, nucsoara macinata
  • o lingura de parmesan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu spanac si branza:

Sosul beshamel este bine sa fie rece, asa ca il preparam primul: se topeste untul, se adauga faina si se amesteca repede si continuu cu un tel-para, apoi se adauga lapte, putin cate putin si se lasa la foc mic pana se ingroasa. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se adauga parmesanul.

Pentru umplutura cu spanac, se topeste untul, se adauga ceapa taiata cubulete si usturoiul tocat marunt, se pune o cescuta de supa de legume, sau apa, si se lasa 5 minute pe foc, pana se inmoaie. Se adauga spanacul, se mai completeaza cu apa sau supa, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, se acopera craticioara si se lasa la inabusit cam 10 minute.

Umplutura se lasa la racit, apoi se amesteca cu branza de vaci si o lingura de parmesan. Cannelloni se umplu cu aceasta compozitie si se aseaza intr-un vas de iena, uns inainte cu unt.

Se adauga sosul beshamel, deasupra se pune sosul de rosii, subtiat cu putina apa sau supa de legume, se presara parmesan si se pune tava la cuptor (incins in prealabil), cam 25 de minute la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Flori 1

22.03.2009, 18:26

M-ati terminat, bre, cu cannellone-le astea!!! 10 emoticoane care saliveazaaaaaaaaaa...Trebuie sa incerc toate retetele, ca imi sta gandul numai la ele.

mihaelaradu 1

06.02.2012, 19:43

Super reteta asa cum o prezinti tu. Am niste canelloni in dulap. Fug sa indes niste spanac in paste..

Oana 1

07.02.2012, 08:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne de pui