Capelletti cu jambon, sos de pastai verzi si praz

de mihaelar63 in Paste, 2 Mar 2020 | 1802 vizualizari

 

  Sincer sa  va spun nu vad mare diferenta intre capelletti si tortellini. Doar de  marime. Treaba sta putin altfel. Bine ca avem Wikipedia sa ne lamureasca.
Eu am gasit o reteta italieneasca cu sos de praz si jambon. De la acel sos cu praz la pireul cu pastai vazut la restaurant am ajuns la combinatie celor doua. Mor de dragul culorii nu alta. Zic ca se asorteaza cu primavara !!!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr capelletti umplute cu prosciutto
  • 250 gr pireu de pastai verzi cu praz : https://www.bucataras.ro/retete/pireu-de-pastai-verzi-cu-praz-92516.html
  • 150 gr felii jambon
  • 150 gr jambon de casa
  • 4 linguri ulei masline
  • fasole fiarta si praz verde epentru decor
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capelletti cu jambon, sos de pastai verzi si praz:

  1.  Pastele se fierb in multa apa clocotita cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj.
  2. Scurgeti capelletti in strecuratoare si limpeziti cu apa rece.
  3. Jambonul felii cat si cel de casa se taie mai marunt.
  4. Se incinge tigaia si se prajeste jambonul pana devine crocant.
  5. Scoateti bucatile de jambon din tigaie cu o paleta.
  6. In aceeasi tigaie fierbinte turnati pireul de pastai si praz sa se incalzeasca.
  7. Diluati pireul cu 100 ml apa calda ca sa se subtieze.
  8. Cand sosul este cald se toarna capelletti in tigaie si se presara deasupra jambonul crocant.
  9. Decorati cu felii de praz si fasole verde. Condimentati cu piper negru macinat.

                                Buon Appetito !!!!

TIPS-URI

1

Despre capelletti : https://ro.wikipedia.org/wiki/Cappelletti

2

Serviti preparatul cald pentru ca contine unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Capelletti cu jambon, sos de pastai verzi si praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara