Carne de porc cu ciuperci in sos de mustar la slow cooker Crock-Pot

de mirela0911 in Slow Cooker, 27 Noi 2016 | 5641 vizualizari

 

Pentru mine este o combinatie irezistibila, este o tocanita tare buna, cu un usor gust de mustar, iar daca este preparata la slow cooker Crock-Pot, e si mai buna!

 

INGREDIENTE

  • 300 g pulpa de porc
  • 4 buc ciuperci champignon
  • 2 buc ceapa alba
  • 1 morcov potrivit
  • 5 lg ulei de floarea soarelui
  • 2-3 lg faina
  • sare si piper dupa gust

Pt. sos:

  • 2 lg faina
  • 2 lgt mustar
  • 50 ml lapte
  • 1 lg smantana (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc cu ciuperci in sos de mustar la slow cooker Crock-Pot:

Se spala carnea, se sterge cu prosoape de hartie, apoi se taie cubulete potrivite. Intr-un bol, se pun cele 3 linguri de faina si se tavalesc bine bucatile de carne. Intr-o tigaie, se pun 3 linguri ulei la incins si se adauga apoi carnea. Se lasa sa se rumeneasca bine pe toate partile, apoi se lasa deoparte.

Ceapa se curata si se taie marunt.

Ciupercile se spala si se taie feliute, inclusiv coditele.

Morcovul se curata, se spala si se taie rondele.

In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital, se pun 2 linguri ulei, apoi se asaza in straturi, mai intai ceapa, apoi ciupercile, carnea si morcovii. Se toarna apa cat sa acopere continutul, se asaza capacul, se seteaza aparatul pe functia high si se porneste. Se lasa timp de 4 ore.

Cand este gata carnea, se toarna totul inr-o cratita si se pune pe foc mic.

Intr-un bol se amesteca faina cu mustarul si laptele.

Cand incepe sa dea usor in clocot, se toarna faina cu laptele si se amesteca continuu pentru a nu face cocoloase. Se lasa sa dea cateva clocote pana se ingroasa sosul, se mai potriveste de sare si piper daca este cazul apoi se ia de pe foc. Optional se poate adauga o lingura de smantana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate servi atat cu paste fainoase, cat si cu cartofi piure.

2

Daca sosul este prea gros, se mai poate adauga putin lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu ciuperci in sos de mustar la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere la slow cooker Crock-Pot