Cartofi "acordeon"

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2014 | 27540 vizualizari

 

Ma bantuie reteta asta de ceva timp si tot zic ca o fac si nu mai apuc. Simplu, delicios si de efect daca aveti musafiri. Pot fi facuti in multe feluri, atat simplii, fara umplutura, serviti ca si garnitura sau umpluti in diferite feluri. Eu am ales o umplutura de mozzarella si bacon si atunci au fost mancati simpli cu muraturi. Depinde doar de voi cum doriti sa-i pregatiti...

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi de marime medie si cat mai lunguieti
  • 6 felii de bacon
  • 250 gr mozzarella
  • sare dupa gust
  • condimente cu piper Sichuan pt friptura(de la Lidl)
  • 2 linguri grasime de rata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi "acordeon":

Cartofii se curata de coaja, se pun intr-o lingura si se taie felii (dar nu de tot,pana ajungem la lingura) cu spatiu intre ele de aproximativ 0,5 cm. Feliile de bacon se taie in bucati, iar mozzarella am taiat-o in felii subtiri cu aparatul de curatat legume.

Am umplut spatiile dintre feliile de cartof cu mozzarella si bacon, am pudrat cu sare si condimente dupa gust,am pus putina grasime de rata peste cartofii umpluti, am pus cartofii in tava intr-o folie de hartie copt, am adunat marginile foliei si am capsat-o.

Am dat tava la cuptorul incins la 200 grade pt 20 minute, am rupt hartia de copt la suprafata si am mai dat tava la cuptor pentru inca 5-10 minute, pana au devenit usor rumeni la suprafata.

I-am servit calzi, cu muraturi. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

daca taiati de tot feliile de cartofi, sau atunci cand umpleti cartofii se rup feliile, puteti sa le prindeti la capete cu scobitori sa va ramana cartofii intregi si vor arata bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi "acordeon"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

_Alina_ 1

13.03.2014, 09:33

Satisfyyourcravings 1

13.03.2014, 12:45

Tare buni!

babi5 1

29.11.2014, 13:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ghebe