Cartofi copti cu bacon

de cristina1985 in Retete Delikat, 11 Iun 2018 | 2541 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg cartofi
  • 2 lg ulei masline
  • 25 g unt
  • 1 ceapa mare
  • 100 g bacon
  • 150 g cascaval ras
  • 1 lg oregano Delikat
  • 1 lg condiment de cartofi Delikat
  • 1 lg-ta rasa sare
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu bacon:

Se spala bine cartofii si se inteapa cu furculita, pe toate partile. Se ung cu 1 lg ulei de masline si se introduc in cuptor, pana sunt copti (cam 1 ora si 15 minute pana la 2 ore-depinde de marime). Va recomand sa faceti cartofi medii, pentru ca se coc mai bine si mai repede.

In acest timp se caleste o ceapa (tocata marunt) in 1 lg ulei masline si 12 g de unt. Cand incepe sa se inmoaie, se adauga baconul taiat si se mai lasa cateva minute. Se lasa la racit.

In alt vas se amesteca sarea cu condimentul de cartofi, oregano si untul ramas. Condimentul de cartofi Delikat este special conceput pentru a oferi o aroma unica fiecarui tip de preparat si este fara aditivi alimentari adaugati. Iar oregano este cultivat in Turcia, tara cu cea mai adecvata clima, in ferme de traditie, pentru a oferi gustul autentic si savoarea intensa a ingredientelor.

Cartofii ii puteti decupa cu un cutit si cu o lingura scoateti miezul, apoi amestecati cu condimentele, ceapa cu baconul si 100 g cascaval ras (restul se pune deasupra). Se umplu cartofii cu acest amestec si se presara restul de cascaval. Se mai lasa 15 minute in cuptor si apoi se pot servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi taranesti