Cartofi cu branza si marar la cuptor

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2015 | 21259 vizualizari

 

By Merişor. O mâncare consistentă foarte bună, ce poate fi servită ca atare sau ca garnitură. Se şi prepară repejor, deci o voi repeta!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 200 ml smântână
  • 200 g telemea
  • 3 ouă
  • 1 fir ceapă verde
  • 1/2 legătură mărar tocat
  • sare, piper măcinat
  • unt sau ulei ptr uns tava
  • 100 g mozarella rasă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu branza si marar la cuptor:

Se curăţă cartofii, se taie în 4 şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească puţin.

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade. Se ia o tavă ceramică şi se unge cu unt sau ulei. 

Se bat ouăle cu un praf de sare şi piper măcinat, apoi se adaugă smântână şi jumătate din mărarul tocat. Cealaltă jumătate se amestecă cu brânza telemea dată pe răzătoarea mare şi cu ceapa tăiată felii. 

Se amestecă cartofii cu brânza cu mărar şi se aşează în tavă. Peste ei se toarnă ouăle bătute, iar deasupra se presară mozarella. Se dau la cuptor pentru aprox. 20 de minute până încep să se rumeneasca frumos!

Poftă bună!

TIPS-URI

1

puteţi înlocui ceapa verde cu usturoi verde sau să o eliminaţi dacă nu va place!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu branza si marar la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi aromati cu branza rasa