Cartofi cu mozzarella, la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 12 Oct 2018 | 5491 vizualizari

 

E vremea conservelor și suntem foarte ocupați, așa că nu avem timp pentru mâncăruri laborioase. Pentru că, totuși, trebuie să mâncăm, din ingrediente de calitate, gustoase și ușoare am preparat rapid o cină simplă, pe gustul nostru: cartofi cu mozzarella, la cuptor. Fiind vorba de o rețetă de cartofi și mozzarella nu am adăugat și alte ingrediente, mai consistente (șuncă, de exemplu...) deși aveam de toate în frigider, pentru că am vrut ca mâncarea să fie mai ușoară. Rețetele cu de toate vor avea alte denumiri...

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii, roz
  • 150 grame de mozzarella
  • 1 ou
  • 3 linguri încărcate de smântână grasă
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu mozzarella, la cuptor:

Cartofii se spală bine și se fierb întregi, în coajă. Când au fiert (se face proba înțepând un cartof cu o furculiță), se aruncă apa și se lasă cartofii la răcit.

Se unge cu unt o tavă termorezistentă.

După ce s-au răcit, cartofii se curăță, se taie rondele și se pune un strat în tava termorezistentă unsă cu unt, în prealabil.

Se condimentează cu sare și piper și se presară aproximativ 100 grame de mozzarella răzuită.

Se pune al doilea strat de rondele de cartofi și se condimentează cu sare și piper.

Se mixează un ou cu trei linguri încărcate de smântână și se toarnă în tavă, având grijă ca această compoziție să pătrundă peste tot.

Se presară restul de mozzarella deasupra preparatului și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la o temperatură medie, până ce se rumenește frumos.

Acest preparat se servește cald, imediat ce a fost scos diin cuptor. Cine dorește, poate asocia smântână, sau un iaurt gras.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care au o consistență plăcută, fierb bine și nu se sfărâmă ușor.

2

Verificați dacă au fiert cartofii, înțepându-i cu o furculiță, ca să nu-i țineți prea mult pe aragaz.

3

Dacă nu aveți mozzarella, puteți folosi cașcaval răzuit.

4

Pentru un gust și mai bun, serviți mâncarea, eventual, cu smântână, sau iaurt gras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu mozzarella, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (26)

RODIMUR 1

15.10.2018, 11:06

Mă bucur, Laura și-ți mulțumesc pentru apreciere!

dantes 1

16.10.2018, 11:38

Buni!

RODIMUR 1

16.10.2018, 12:26

Îți mulțumesc mult, Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar