Cartofi frantuzesti cu ingrediente romanesti

de abetina in Retete Delikat, 25 Iul 2018 | 3513 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi potrivit de mari
  • 1 plic condimente naturale pentru cartofi, 23 gr
  • 400 gr bacon
  • 600 gr branza inchegata de vaca, facuta in casa
  • 5 oua
  • 400 gr cascaval
  • 500 gr smantana 30% grasime
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita maghiran uscat natural 100%
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti cu ingrediente romanesti:


  
   Se curata cartofii, se feliaza si se clatesc cu apa rece. Se toarna peste ei condimentele de cartofi 100% naturale, se amesteca si se pune jumatate din cantitatea lor intr-o tava care s-a uns in prealabil cu unt si s-a presarat faina peste unt sa nu se prinda mancarea.
   Se feliaza bacon-ul si se peste cartofi, se asaza un rand de felii de branza de vaci inchegata, alt rand de cartofi feliati.
   Se pun intr-un vas ouale, smantana, sare, se omogenizeaza si se toarna in tava peste cartofi, se presara cascaval din plin si maghiran uscat 100% natural si se da tava la cuptor pentru circa o ora.

Cand se rumeneste frumos deasupra, este semn ca este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie bucati, se serveste cu ketchup dulce sau iute, dupa preferinte.Sa aveti pofta. dragilor!
  Am folosit branza inchegata de vaci fiindca are proprietatea de a se topi la temperatura ridicata, plus ca este si foarte buna la gust.

TIPS-URI

1

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

2

cartofi,

3

ingrediente naturale,

4

retete deliciase

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti cu ingrediente romanesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

LamiitaPetre 1

27.07.2018, 07:03

Ai folosit si cartofi mov, asa pare

Gheorghita_T 1

28.07.2018, 07:56

Delicios!

pusu 1

29.07.2018, 17:31

SUPER BUNA ...AM PREPARAT-O SI EU AZI ...FELICITARI!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu lamaie la cuptor