Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata

de - Andreea - in Mancaruri de post, 15 Mar 2014 | 9789 vizualizari

 

E prima oara cand incerc ceapa caramelizata ... Vinovata e Merisor >:D< care mi-a facut pofta cu reteta ei si asa am zis sa incerc. Categoric nu va fi ultima oara cand o gatesc ...este delicioasa !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 bucati ceapa rosie
  • 1 lingura cu zahar
  • ulei de masline
  • otet
  • oregano
  • rozmarin
  • busuioc
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata:

Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem in 4 sau 8 pe lung.Ii fierbem in apa rece cu sare pentru 15 minute.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu ulei) si asezam cartofii scursi de apa in care au fiert.

Stropim cu ulei,presaram rozmarin si putina sare si punem tava la cuptor la 180 grade pentru 20 minute.

Separat,intr-un vas punem otetul ,oregano si busuioc.Punem capacul si il agitam din cand in cand.

Ceapa o curatam,o spalam si o tocam solzisori.

Punem putin ulei in tigaie ,punem ceapa si o lasam la calit.

Cand ceapa devine translucida adaugam zaharul si amestecam cu o lingura de lemn pana ce zaharul se topeste si apoi picuram treptat otetul amestecand in continuu.

Scoatem cartofii calzi si ii servim cu ceapa caramelizata.

 

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice tip de ceapa dar cea rosie e cea mai buna deoarece e mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vara, din cartofi