Cartofi noi in unt

de abetina in Mancaruri de legume, 16 Iul 2020 | 1906 vizualizari

 

reteta de vara

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi noi, micuti
  • 200 gr unt
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi in unt:

Se toaca ceapa si usturoiul si se pun la prajit in unt. Se lasa pret de cinci minute la prajit dupa care se adauga cartofii si pret de cateva minute se lasa sa fiarba doar in unt. Se tot amesteca usor sa capete toti gust de unt dupa care se adauga in jur de 200 ml.apa,sare,se pune capac si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 20-25 minute sau pana se evapora apa. Din cand in cand se mai intorc cartofii cu o spatula. Cand intra furculita in ei este semn ca sunt facuti. Pentru cei care doresc pot lasa sa se rumeneasca dar sunt gustosi si asa fara sa fie rumeni.
Se presasra marar verde, tocat marunt si se pot servi.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi in unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta savuroasa de cartofi scazuti ca la bunica