Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de Rocsi in Mancaruri de legume, 2 Iun 2021 | 3644 vizualizari

 

Sa vedem cui ii fac pofta cu acesti cartofi minunati! 😍😁😋 Astazi ne-am rasfatat cu niste cartofi noi aromati, cu putin bacon, parmezan si verdeata! Am pregatit o salata verde de primavara si am savurat totul! Merg de minune si ca garnitura langa o friptura, dar noi i-am preferat asa! Trebuie sa ii repet curand, ca nu m-am saturat de ei!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi noi (de preferat mai mici)
  • 1 lingura sos barbeque (sau 1 lingura plina ketchup, daca nu aveti acest sos)
  • 1 lingura amestec de rosii uscate cu usturoi si busuioc
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • rozmarin uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 150 gr bacon cubulete
  • 2 linguri parmezan ras
  • 4-5 fire marar verde sau patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan:

Puneti cartofii sub jetul de apa si ii curatati fie cu un burete de bucatarie, fie ii radeti cu un cutit. Ii spalati, ii stergeti cu niste servetele. Daca sunt mai mari, ii taiati jumatati, cei micuti ii lasati intregi. Puneti hartie de copt intr-o tava, asezati cartofii. Presarati sare, piper, rozmarin, boia dulce, amestecul cu rosii uscate si amestecati. Adaugati uleiul de masline, sosul barbeque si usturoiul curatat si taiat in sferturi. Invartiti bine cu o paleta, sa se amestece bine toate. Deasupra puneti baconul cubulete. Introduceti cartofii in cuptorul incins, la 190-200 de grade, pentru 40 de minute. Dupa 25 de minute, setati functia grill. Daca nu aveti aceasta functie, atunci intoarceti cartofii. Cand s-a terminat timpul la cartofi, gustati unul sa vedeti daca sunt patrunsi, desi vor fi sigur. Ii scoateti din cuptor. Mararul verde (sau parunjelul), il spalati, il stergeti si il tocati marunt. Ii asezati pe un platou, presarati parmezan, apoi verdeata. Pregatiti repede o salata verde sau scoateti niste muraturi si sunt gata pentru a fi savurati! Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata