Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2021 | 2205 vizualizari

 

Zilele trecute Rocsi ne făcea poftă cu ai ei cartofi apetisanți și ne întreba cine rezistă tentației. Eu n-am rezistat și am pregătit rețeta. N-am avut sos barbeque și nici roșii uscate, dar au ieșit la fel de delicioși. Mulțumesc pentru idee Rocsi! Pupici! :-*
Cine rezistă tentației?
Noi i-am servit cu o friptură de purcel, pe care am pregătit-o în tava de fontă câștigată recent la concursul de Paște. A ieșit delicioasă și friptura.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi (de preferat mai mici)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • rozmarin uscat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • usturoi pudră
  • 2 căței de usturoi
  • 50 g bacon
  • 2 linguri parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan:

Cureți cartofii, îi speli și îi ștergi cu șervețele de hârtie. Dacă sunt mai mari, îi tai jumătați, cei mici îi lași întregi. Presari sare, piper, rozmarin, boia dulce, adaugi uleiul de măsline, usturoiul pudră și învârți bine cu o paleta (sau cu mâinile), ca să se amestece bine toate. 

Pui hârtie de copt într-o tavă, așezi cartofii, iar deasupra pui baconul tăiat feliuțe și usturoiul curățat și tăiat feliuțe. 

Introduci tava în cuptorul încins, la 190-200 de grade C, pentru 40 de minute. După 25 de minute, setezi funcția grill. Dacă nu aveți această funcție, atunci întorci cartofii. Când sunt gata, îi scoți din cuptor, îi pui pe o farfurie și presari parmezanul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu branza si marar