Cartofi si sparanghel verde

de Panacris in Mancaruri de legume, 5 Iun 2020 | 1932 vizualizari

 

O garnitură minunată și de ce nu chiar un fel principal sățios în zilele de post! ;) În zilele de post untul se scoate din ingrediente! ;) Se folosește unt vegetal! ;)
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Cartofi micuți roșii de Covasna cca. 1000 g,
  • Sparanghel verde de România cca. 500 g,
  • Unt cca. 50 g,
  • Ulei de măsline cca. 100 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Rozmarin 2-3 crenguțe.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi si sparanghel verde:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă într-un vas încăpător, cca. 30 minute, semiacoperit.

După ce au trecut testul scobitorii sau al furculiței, adică să intre ușor în cartof, se scurg de apa fierbinte și se trec sub jet puternic de apă rece, apoi se curăță de coajă.

Într-un vas wok se pun untul și uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă cartofii întregi, sparanghelul curățat, sarea, piperul și crenguțele de rozmarin, se la să la gătit cca. 15 minute acoperit, amestecându-se din când în când. Recomand, amestecarea cu capacul pus, prin răsturnare, așa ca Bucătarii ;) nu cu lingura :D

După ce s-au rumenit cartofii și aburit sparanghelul, se oprește focul, se servesc ca atare în timpul postului, sau alături de preparate din carne, ca și garnitură!

 

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi si sparanghel verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Panacris 1

06.06.2020, 16:36

Mihaela! A venit transportul de sparanghel din Deutschland ))

RODIMUR 1

06.06.2020, 22:01

Un preparat simplu, dar bun...!

dantes 1

09.06.2020, 11:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai pane