Ceapa fripta

de yafa in Aperitive / Garnituri, 8 Sep 2010 | 6828 vizualizari

 

Oricat o fi ea de calorica, e tare bunuta!

 

INGREDIENTE

  • 250g de faina
  • 250ml de bere blonda( o cana de ceai)
  • 1-2 lingurite de vegeta(facultativ)
  • 1 lingurita de praf de chili sau paprica
  • 1 varf de lingurita de piper
  • 1 catel mare de usturoi
  • sare
  • 4 cepe mari
  • ulei pentru fript
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa fripta:

Amestecam faina cu vegeta, piperul, praful de chili si usturoiul sfaramat. Varsam berea si formam cu ajutorul telului un aparat asemanator celui de clatite, un pic mai gros. Amestecam bine pentru ca textura sa fie uniforma si fara cocoloase de faina.

Taiam ceapa in rondele nu foarte subtiri si le trecem prin maia. Cu ajutorul unei furculite  asezam rondelele de ceapa in uleiul incins unde vor ramane pana cand se rumenesc. Le scoatem din ulei si le asezam  pe hartie de menaj pentru a  se debarasa de surplusul de grasime.

Servim cu kechup iute sau ca garnitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa fripta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă de ceapă roşie a la Nicole