Cei mai buni castraveti murati pe care i-ati mancat vreodata!

de Mitinita in Conserve, 20 Oct 2010 | 12981 vizualizari

 

Pana si mezina familiei de un an si jumatate stie ca mami isi tine castravetii murati in frigider si merge la usa si imi cere. Fac dupa reteta asta de vreo doi ani si nici nu mai vreau sa incerc alta reteta. Raman crocanti si tari si sunt bestiali in sendvisul cu snitel de pui. Singura metoda de a -i pastra peste iarna pe care am gasit-o a fost sa ii pun in cutii de smantana de un kg,sa torn zeama in care s-au facut si au tinut la frigider pana in vara. O sa fie foarte apreciati daca ii faceti cadou. Dar numai un borcan,sa mai astepte si la anul.
Inca mai am un borcan pe balcon,probabil ultimul de anul acesta...
Am reteta de la o prietena din America,de aceea catalogez la Statele Unite,Titlul in engleza e "Sunshine Dill Pickles".

 

INGREDIENTE

  • tulpini de marar prospat
  • usturoi
  • castraveti
  • 1 borcan de 3-4 litri1/2 cana sare
  • 1 cana otet
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cei mai buni castraveti murati pe care i-ati mancat vreodata!:

Se pune pe fundul borcanului marar.Se adauga castraveti si usturoi,daca se foloseste si se continua pana se umple borcanul. Uneori pun marar numai la fund si deasupra,depinde cat am.Mereu se termina cu marar.
Se adauga sarea si otetul si se umple borcanul cu apa.
Se scutura putin borcanul pentru a se distribui sarea.
Se lasa borcanul la soare cam 3-4 zile si se misca in fiecare zi ptr a avea o culoare uniforma.
Daca e innourat se mai lasa o zi in plus.
Se pastreaza la frigider.
Am incercat sa ii tin peste iarna si am pus borcanul la bain-marie,dar s-au facut moi.Se pastreaza excelent la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cei mai buni castraveti murati pe care i-ati mancat vreodata!" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (8)

Ligia Bxl 1

02.02.2011, 09:22

uhhh credeam ca ai preparat serpi la borcan

Mitinita 1

02.02.2011, 09:44

la serpi inca nu m-am dat

Mitinita 1

02.02.2011, 09:50

acuma stiu de ce ai crezut ca-s serpi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari cu sos de mustar