Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza

de bucatarasa in Pizza, 8 Mai 2024 | 507 vizualizari

 

Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza
Pentru a obtine un aluat de pizza pufos, este important sa folosesti ingrediente de calitate si sa acorzi atentie procesului de preparare.    
Cu acesti pasi simpli, vei obtine un aluat de pizza pufos si delicios, perfect pentru a fi savurat alaturi de familie si prieteni

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza
  • 500g faina de grau
  • 7g drojdie uscata (sau 20g drojdie proaspata)
  • 300ml apa calduta
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza:

Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza

Intr-un bol mare, amesteca apa calduta cu zaharul si drojdia. Lasa compozitia sa se odihneasca timp de aproximativ 5-10 minute, pana cand drojdia incepe sa se activeze si sa se umfle.

Adauga faina si sarea peste amestecul de drojdie si incepe sa framanti aluatul. Adauga uleiul de masline si continua sa framanti timp de aproximativ 5-7 minute, pana cand obtii un aluat moale si elastic. Poti sa adaugi putina faina sau apa, daca este necesar, pentru a obtine consistenta potrivita.

Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca intr-un loc caldut si lipsit de curent de aer timp de aproximativ 1-2 ore, sau pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in bucati egale si modeleaza-le in bile. Lasa bilele sa se odihneasca timp de inca 15-20 de minute.

Intinde fiecare bucata de aluat in forma dorita de pizza, folosind un sucitor sau mainile tale. Asaza aluatul intins pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt.

Acopera aluatul cu ingredientele preferate pentru pizza si coace intr-un cuptor preincalzit la 220°C timp de aproximativ 12-15 minute sau pana cand aluatul este frumos aurit si pufos.

Dupa ce pizza este coapta, poti sa o decorezi cu ierburi aromatice proaspete sau cu un strop de ulei de masline inainte de a o servi.

Recomandam si calzone sau focaccia

Daca ti-a placut reteta noastra "Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza Shaorma