Chant eclair

de ionela2682 in Dulciuri, 18 Mai 2010 | 21366 vizualizari

 

o prajitura super buna! nu pierdeti nimic daca o incercati!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat
  • 8 oua
  • 8 lg zahar  
  • 8 lg faina  
  • arome
  • Foi albe
  • 2 oua
  • 6 lg zahar
  • 10 lg lapte
  • 10 lg ulei
  • 1 plic amoniac+ zeama de lamaie sau otet
  • faina cat cuprinde
  • Crema
  • 3 oua
  • 16 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 4 lg cacao
  • 1 litru lapte
  • 200 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chant eclair:

Blat:In albusul batut spuma se adauga zaharul si se continua mixarea pana se topeste , se adauga galbenusurile, faina cernuta, aromele si se amesteca , de jos in sus , incet pana se incorporeaza si aceasta.Se coace un blat  pana trece testul scobitorii

Foi albe: se framanta un aluat destul de vartos din care vom obtine 2 foi

Crema: Ouale, zaharul, faina ,cacaoa,se amesteca bine ,dupa care se toarna incet , laptele ,se pune pe foc la baie de aburi amestecand continuu cu telul pana se ingroase. Se lasa la racit dupa care  mixam untul cu 2-3 lg zahar pudra  si incepem sa adaugam putin cate putin din crema racita.

Se face un sirop din: 1cana apa  si 5-6 lg zahar, 1 fiola de rom ,se fierb pana se ingroasa putin. Incepem asamblarea prajiturii astfel 1 foaie alba, 1/2 din crema,blat insiropat ,cealalta 1/2 crema , foaie alba, ciocolata topita,frisca!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chant eclair" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata de banane si unt de arahide