Chec cu cacao

de anca_rm in Prajituri, 21 Oct 2013 | 4137 vizualizari

 

Este o reteta de chec din cartea Silvie Jurcovan .
A fost foarte bun , gustos , dar parca nu a crescut cat as fi vrut eu .

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 120 gr faina
  • 100 gr unt
  • 100 ml smantana sau lapte
  • 15 ml rom
  • o lingurita praf de copt
  • sare
  • o lingura gem de coji de portocale sau coaja de lamaie/ portocala razuita
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingura de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao:

 Se unge cu unt o tava de chec (35/16) si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt.

Albusurile se bat spuma , apoi se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou.

 Dupa aceea se pun galbenusurile , untul topit (dar trebuie sa fie rece), uleiul, smantana (sau laptele), gemul si se amesteca prin rasturnare usor de cateva ori.

Adaugam faina si zaharul vanilat si mai amestecam putin tot prin rasturnare cu ajutorul unui tel sau a unei linguri.

Apoi turnam 2/3 din compozitie in tava iar in ceea ce a ramas punem cacao si mai amestecam de cateva ori.

Turnam compozitia cu cacao de-a lungul tavi si dam la cuptor .

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa iasa marmorat din loc in loc infingem in compozitia cu cacao codita de la o lingurita .

2

Daca se foloseste smantana trebuie sa se lucreze repede .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

21.10.2013, 15:29

Important este sa fie bun

anca_rm 1

21.10.2013, 15:37

da este adevarat Rocsi

diaconta 1

22.10.2013, 23:33

ce pufos ti-a iesit,chiar aveam in plan pentru weekend,dar a iesit altceva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec tigru