CHEC EXOTIC GLAZURAT CU DULCE DE LECHE

de kamy in Dulciuri, 5 Feb 2012 | 5306 vizualizari

 

Mi-era dor de ceva simplu...m-am cam saturat de frisca, gelatina, etc.....asa ca am facut un chec pufos, acrisor, numai bun langa o cana de lapte sau cafea.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 gr.zahar
  • 300 gr de faina
  • 150 ml suc de portocale
  • 50 ml.suc de lamaie
  • 100 ml.ulei
  • 2-3 lg.rasatura lamaie+portocala
  • 1 1\2 lg.praf de copt
  • 2 plic.zahar vanilat
  • dulce de leche
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CHEC EXOTIC GLAZURAT CU DULCE DE LECHE:

   Batem bine albusurile.

   Mixam bine zaharul, zaharul vanilat cu galbenusurile si un pic de sare, adaugam putin cate putin, uleiul, punem faina amestecata cu praful de copt si cand vedem ca e prea grosa compozitia, adaugam sucul de portocale+lamaie. La sfarsit adaugam rasatura, amestecam cu o lingura, dupa care albusurile batute spuma, pe care le incorporam incet, amestecand de jos in sus.

    Tapetam o tava de chec cu margaina si faina (sau hartie de copt), punem compozitia si o introducem in cuptorul incins ptr 35-45 min, la foc mediu (cu timpul si focul, fiecare se descurca...depinde de cuptor...testul scobitorii e de baza).

   Se lasa checul la racit pe un gratar, dupa care se glazureaza cu dulce de leche.

   Pofta buna!!!!


Sursa cu mici modificari.

Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC EXOTIC GLAZURAT CU DULCE DE LECHE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec "Zebra"