Chifle cu cirnati de casa si cabanos

de babi5 in Mancare copii, 9 Oct 2014 | 5449 vizualizari

 

Motivul este acelasi, lipsa de "timp" vorba multa saracie la casa omului.Doar atit vreau sa va spun ca imi pare rau ca nu am pus si cite un cubulet de telemea fiindca aveam , nahh. Asta este au iesit super super bune.Din cantitatile folosite am obtinut 36 de chifle.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina alba
  • 2 cub drojdie proaspata
  • 1lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura susan
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 3 buc. cabanos
  • 2 bucata cirnat de casa
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu cirnati de casa si cabanos:

Se cerne faina intr-un castron apoi se face o adincitura se pune  zaharul,sarea si drojdia si cu putina apa calda.

Se face o maia pe care o lasam la crescut  10 minute.Intre timp  cirnatul de casa il taiem rondele si il prajim  putin apoi il scoatem pe hirtie absorbanta ( pentru surplusul de grasime).

Incepem sa framintam aluatul ca si la paine adaugind apa calda atit cit ne trebuieste catre finalul framintatului adaugam si uleiul mai framintam putin apoi acoperim si lasam sa creasca la loc ferit de curent.

Dupa ce a crescut bine rupem din aluat cite o bila mai mare, o intindem sub forma de dreptunghi si taiem patrate in care asezam bucatele de cabanos si cirnat de casa.,stringem colturile patratului si inchidem bine formind chifle cit putem de rotunde apoi le asezam intr-o tava pe care o pregatim din timp cu hirtie de copt,repetam operatiunea pina terminam aluatul.

Acoperim si mai lasam la crescut 15 min.Dupa care le ungem cu oul pe care l-am batut cu cele 2 linguri de lapte si presaram susan, introducem in cuptorul incins penttu 35-40 minute.Cind sunt bine rumenite le scoatem le acoperim cu un servet de bucatarie un 10 minute

Apoi se pot servi Sa va fie de folos.

 

TIPS-URI

1

Un mic dejun foarte bun alaturi de o bucatica de telemea si un iaurt

2

Sunt potrivite si pentru copilasi la pachetelul de scoala

3

Si chiar si la servici

4

Cred si data viitoare am sa incerc caci ar fi o reusita si cu telemea amestecata cu putin marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu cirnati de casa si cabanos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu branzeturi si masline la cuptor