Chifle cu usturoi si verdeturi

de Panacris in Piine, 20 Apr 2018 | 3011 vizualizari

 

Multumesc pentru idee, Lubita, foarte pufoase și gustoase chiflele ;) Numai bune pentru pachețel ( grădiniță, școală, servici!) ;) Bineînțeles că am adus câteva "tușe" Panacris, față de rețeta inițială ;) !

 

INGREDIENTE

  • Făină albă 600 g,
  • Lapte 200 ml,
  • Zahăr tos 1 lingură,
  • Sare de mare ½ lingură,
  • Ou 1 bucată,
  • Unt 100 g,
  • Drojdie uscată 1 plic.
  • UMPLUTURA:
  • Usturoi verde 2 fire,
  • Mărar verde ½ legătură,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Unt topit 1 lingură.
  • TOPING:
  • Ou 1 bucată,
  • Semințe de mac ½ lingură,
  • Semințe susan ½ lingură.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu usturoi si verdeturi:

În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, oul, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina să își facă treaba singură. Aluatul se poate frămînta și clasic la mână, dar eu sunt mai practică, prefer să-l frământe Maricica, între timp mă ocup de altceva ;) mai bine zis de umplutură ;)

Se toacă mărunt usturoiul verde, ceapa verde, mărarul, tot verde :D adică proaspăt ;) se amestecă întrun bol, cu un pic de sare și unt topit, până se obține o pasta omogenă.

După ce s-a frământat și dospit aluatul se scoate din aparat, și se împarte în 12 bile, apoi se aplatizează și se pune câte o lingură de umplutură în fiecare bucată, apoi se adună aluatul ca o boceluță,și se routunjește ca să nu se desfacă la copt.

Biluțele obținute se pun în formă de brioșe sau o într-o formă rotundă de tort, se lasă la crescut  cca. 30 de minute, apoi se ung cu ou bătut și se presară semințe de mac, susan sau ce semințe aveți prin cămară.

Se pun la copt, în cuptorul preîncins cca. 50 de minute la 180 grade.

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu usturoi si verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle