Chifle pufoase cu iaurt

de Bunica in Piine, 22 Sep 2012 | 6123 vizualizari

 

Sambata dimineata imi place sa ma rasfat cu o branzoaica,calda. Framant un aluat pentru paine si din el fac si branzoaica. In dimineata asta am incercat Chifle cu iaurt. Au iesit fpufose si gustoase!
Eu am framantat cu mana(recomandare din partea reumatologului sa folosesc mainile cat mai mult! :))

 

INGREDIENTE

  • 300g.faina alba
  • 300g. faina neagra
  • 1 pahar mic cu iaurt
  • 300ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 plic drojdie uscat
  • seminte de mac
  • un ou
  • branza rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase cu iaurt:

Faina alba si cea neagra se pun intr-un vas de framantat (nu se pune toata faina,ci se mai opreste o parte din cea neagra).

Peste faina se adauga iaurtul,apa,sarea,zaharul si drojdia .Se framanta pana nu se mai lipeste de maini.Daca este nevoie se mai adauga din faina oprita.

Se acopera cu un prosop curat si se lasa lasa la dospit 30-45 min.

Se imparte coca in 10 parti .Fiecare parte se rasuceste in mana,obtinandu-se suluri care se rasucesc ,dandu-se forma unei chifle.

Se aseaza in tava ,care a fost tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu oul batut si se presara cu seminte de mac ,susan sau branza rasa.

Se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Mihaela11_jo 1

23.09.2012, 13:35

Ce apetisante

adry88 1

23.09.2012, 15:26

ce dragute sunt

elucubratiiculinare 1

24.09.2012, 19:41

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle pentru hamburger