Chiftele de miel cu fistic in stil marocan

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 17 Oct 2015 | 2697 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chifetele
  • 250 grame carne tocata de miel, degresata
  • 1/2 lingurita garam masala
  • sare/piper
  • ulei de masline
  • cateva crengute de cimbru
  • 1/2 lingura miere
  • 15 grame fistic
  • Pentru salata:
  • 1/2 salata
  • 1/2 castravete
  • 1/2 ceapa rosie
  • 4 masline Kalamata cu samburi
  • cateva rosii cherry
  • 2 linguri iaurt degresat
  • 20 grame branza feta
  • 1/4 lamaie
  • sare
  • Pentru couscous
  • 1/2 cana couscous integral
  • 1/4 legatura menta proaspata
  • 1/4 chili
  • sare
  • ulei de masline
  • Pentru servit:
  • lamaie
  • 2 pita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de miel cu fistic in stil marocan:

Se amesteca carnea de miel cu garam masala, sare si piper si se formeaza 4 chiftele lunguiete ca niste degete. Se prajesc intr-o lingura de ulei de masline pana se rumanesc pe toate partile. 

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc menta si chili. Se tranfera intr-un bol, se adauga couscousul si 1 cana de apa fierbinte, sare si putin ulei de masline, se amesteca si se acopera cu o farfurie/capac.

Se taie salata in sferturi si se aseaza pe un platou. Se dau ceapa si castavetele pe razatoarea mare si se amesteca cu sare intr-un bol. Cu ambele maini se scurg de excesul de apa si se adauga peste salata. 

Se aseaza rosiile taiate si maslinele fara samburi pe platou. 

Se amesteca iaurtul cu sucul de lamaie si putina sare si se toarna peste salata. Se presara branza feta deasupra.

Se sfarama fisticul cu ajutorul unui mojar. Se preasara peste chiftele, impreuna cu cimbrul si miere, se scutura tigaia pana cand chifetele devin lucioase si se iau de pe foc. 

Se incalzesc pitele cateva minute intr-o tigaie fara ulei.

Se amesteca couscousul si se oneaza cu frunze de menta. 

Se servesc chiftelele cu pita, salata, couscous si felii de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de miel cu fistic in stil marocan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mazare si aluat de avocado