Chiftele de ton

de - Andreea - in Ton, 7 Mar 2019 | 4223 vizualizari

 

Reteta am vazut-o intr-un video pe net...mi s-au parut foarte usor de facut aceste chiftelute ...si asa si este. S-au facut usor,rapid si sunt tare bune.
Noi le-am servit cu salata. 
 

 

INGREDIENTE

  • 370 gr cartofi
  • 100 gr ton (scurs deja de ulei)
  • 1 galbenus de ou (fiert)
  • 35 gr grana padano
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de ton:

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. 

Cand cartofii sunt fierti, ii scurgem bine de apa si ii punem intr-un bol. Strivim cartofii ca pentru piure. 

Adaugam galbenusul de ou si amestecam impreuna cu cartofii.

Continuam, punand tonul maruntit si foarte bine scurs de uleiul din conserva si patrunjelul verde tocat marunt. 

Adaugam apoi grana padano si amestecam bine toate ingredientele.

Punem sare si piper dupa gust, facand insa atentie la faptul ca deja compozitia este sarata de la ton si grana.

Din compozitia obtinuta formam chitelute si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade C,pentru 15-20 minute. 

Se servesc calde sau reci cu o salata sau chiar cu un sos.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

08.03.2019, 08:45

Nu am facut niciodata dar cred ca sunt tare bune!

- Andreea - 1

08.03.2019, 10:06

Sa le incercati...chiar sunt bune cu ton

Rocsi 1

09.03.2019, 21:27

Sunt niste chiftele tare bune, le-am pregatit si eu alor mei de cateva ori!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu ton la cuptor