Chiftelute cu dovlecel si soia

de Ina in Mancaruri de post, 17 Feb 2013 | 7878 vizualizari

 

Pentru zile de post si nu numai ... Mie mi-au placut , dar Costel n-a pus gura pe ele :)))

 

INGREDIENTE

  • 400 g soia granule
  • 3-4 dovlecei
  • 1 cartof crud
  • 1-2 cartofi fierti
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri faina de grau
  • amestec legume uscate ( Sano-Vita )
  • o lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet din vin
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • pesmet
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu dovlecel si soia:

Granulele de soia se fierb in apa cu sare, foi de dafin si boabe de piper. Cand sunt fierte, scurgem bine apa, prin presare.  ( Eu am avut soia pentru snitele , pe care am tocat-o la robot dupa fierbere ).

Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin razatoarea mica si-l stoarcem bine de apa.

Cartofii si morcovul ii curatam de coaja si ii dam si pe acestia prin razatoare ( de preferat, pe cea cu ochiuri mici ) 

Tocam ceapa marunt, iar usturoiul il  pisam.

Amestecam bine legumele , impreuna cu faina si bicarbonatul pe care-l stingem cu o lingurita de otet.

Din compozitie formam bilute cu mainile umede, pe care le vom rostogoli prin pesmet si le vom aseza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, cca 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu dovlecel si soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu pleurotus