Chiftelute de broccoli

de anca_rm in Mancaruri de legume, 17 Ian 2019 | 4213 vizualizari

 

Am vrut ceva mai special,ceva ce nu am incercat pana acum.Eu folosesc broccoli destul de des in bucatarie ,l-am pregatit in tot felul de combinatii dar chiftele este prima data cand fac din el.
Am sperat sa manance si Oana, sa ii placa dar nu. Trebuie sa ramanem la varianta de brocoli ametit la aburi si stropit apoi cu ulei de masline si usturoi sau brocoli crud.
Noua ne-a placut si cred ca ar fi interesante de gatit si in combinatie cu altceva .
 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr brocoli
  • 1 catel usturoi
  • 3 oua
  • 200 gr cascaval
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • sare
  • piper
  • 130 gr pesmet
  • Extra
  • 50 gr pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de broccoli:

Incepem prin a desface brocoli in buchete, eu il tin pentru 10-15 minute in apa rece cu bicarbonat dupa ce il desfac in bucati.

Buchetele de broccoli le punem la fiert in putina apa cu sare pentru maxim 10 minute.

Strecuram foarte bine si il lasam sa se raceasca si sa se scurga apa  din el.

Pana cand se raceste pregatim restul ingredientelor. Curatam usturoiul si il pasam, iar cascavalul il dam pe razatoare.

Ouale le batem impreuna cu busuiocul, usturoiul, sare, piper si ghimbir intr-un castron.

Buchetelele de brocoli fierte si racite le facem piure, nu am facut foarte un piure foarte fin, l-am lasat mai cu bucati.

Amestecam cu ouale batute cu condimente si cu pesmetul.

Daca nu este scurs foarte bine, s-ar putea sa mai trebuiasca sa adaugati pesmet, trebuie sa aiba consistenta si sa putem forma din el chiftele.

Cu o lingura luam din compozitie si formam chiftele, pe care le dam prin pesmet.

Cand terminam cu toate, punem intr-o tigaie pe foc potrivit ulei la incins. Am folosit cam 0.5 litri de ulei, dar asta depinde de dimensiunea tigaii in care urmeaza sa prajim chiftelele.

Prajim chiftelele pana cand se rumenesc pe toate partile.

Se servesc cu sos de iaurt, sos de rosii, sos de sfecla rosie sau orice alt fel de sos sau mai bine langa un carnat afumat si usor prajit. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei galbeni