Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc

de Bucataras Diana in Mancaruri de post, 6 Apr 2019 | 3374 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • Chiftelute:
  • 5 sfecle mici,
  • 2 cartofi mari,
  • 1 legatura de ceapa,
  • 1 mana de baby spanac
  • circa 50 g pesmet,
  • sare
  • Sos vanatoresc:
  • 700 g morcovi,
  • 300 g ciuperci,
  • 2 legaturi leurda,
  • 1 ceapa.
  • 1/2 telina,
  • 1 tulpina apio,
  • sare,
  • 2 frunze dafin,
  • 1 lingura amidon,
  • 1 lingurita mustar,
  • 200 ml lapte de soia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc:

 

Punem la copt cartofii si sfecla intr-o tava, la 200 de grade C.

Intre timp incepem sa pregatim sosul vanatoresc. Spalam si curatam legumele.Telina si morcovii ii dam pe razatoarea mare. Tocam marunt ceapa, apio si leurda,iar ciupercile le feliem.Calim ceapa in putin ulei, adaugam telina si apio, apoi morcovii, saram si amestecam din cand in cand.Adaugam ciupercile, asezonam cu piper, aruncam si frunzele de dafin, amestecam, punem leurda tocata, stingem cu putina apa si lasam sa fiarba la foc moderat. Amestecam amidonul cu mustarul si cu laptele de soia, turnam peste legume, si lasam sa se ingroase amestecand in continuu.Scoatem frunzele de dafin si blendam putin, pana sosul devine cremos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu legume mexicane (de post)