Chiftelute din peste

de Ksenya in Peste, 12 Mai 2020 | 8153 vizualizari

 

Va prezint o reteta simpla care se prepara foarte repede si este si foarte buna.
Pestele gen cod, merluciu sau stiuca este un peste slab si daca nu-i "ajutat " cu un pic cu grasime, ies chiftelele fade si inecacioase. De aceea chiftelutele facute astfel sunt printre preferatele mele. V-o impart si voua cu multa placere.
Ideala pentru platoul pescaresc ca aperitiv la mese festive.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peste sau 700 g de file de peste de care aveti (cod ,merluciu,stiuca )
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 200 g ceapa
  • 200 g morcov
  • 2-3 felii paine mai veche fara coaja
  • O lingurita rasa sare sau dupa gust
  • Piper dupa gust
  • 250 g pesmet
  • Lapte pentru inmuiat painea
  • Ulei pentru prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din peste:

 

Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file.

 Painea o rupem bucatele si o punem la inmuiat cu laptele.

 Ceapa o curatam, o spalam si o taiem grosier.

 Morcovul il curatam, spalam si-l dam prin razatoarea mare.

 Intr-o tigaie adaugam untul, cand s-a topit, adaugam ceapa, sotam 4 minute apoi si morcovul, mai sotam 4 minute la foc potrivit.

 Trecem pestele, continutul tigaii si painea inmuiata prin masina de tocat sau robot de bucatarie, scoatem intr-un castron, adaugam oul batut spuma, potrivim de sare si piper si dam la rece pentru 20 minute.

 Formam chiftelele si le trecem prin pesmet, apoi le prajim la foc mediu, aproximativ 4 minute pe o parte si 4 minute pe cealalta parte sau pana capata o nuanta aurie. Se scot intr–un castron captusit cu prosop de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.

 Se servesc simple sau cu sos de ciuperci, dulceata ardei iute, cu garnitura de cartofi piure, natur sau legume.

 Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Pestele lasati-l bine sa dezghete si eliminati apa bine cu un prosop de bucatarie,altfeli chiftelele vor iesi prea moi.

2

Puteti adauga in compozitie si verdeata de sezon

3

Puteti servi chiftele cu usturoi verde ca atare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

13.05.2020, 19:45

Sunt niste chiftele grozave! Alor mei le plac, pentru ca ei sunt consumatori de peste!

Panacris 1

15.05.2020, 14:30

Yammy, yamyy!

dantes 1

16.05.2020, 11:11

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara