Chiftelute in susan sau pesmet

de mirela0911 in Porc, 3 Mai 2021 | 3128 vizualizari

 

retete pascale
Pentru aceste sarbatori am pregatit si niste chiftelute, date prin seminte de susan iar pentru mofturosi, le-am trecut prin pesmet si le-am prajit in ulei. Erau mai sanatoase prajite la cuptor, dar o data pe an merge si asa.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne tocata de porc nu foarte grasa
  • 1 cartof maricel
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ou
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lg de pesmet
  • patrunjel verde tocat
  • seminte de susan
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in susan sau pesmet:

Carnea tocata se pune intr-un bol. Cartoful se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se scurge bine de apa apoi se pune peste carne. Se mai adauga usturoiul pisat si oul. Se framanta bine cu mana. Se condimenteaza cu sare, piper, se pune si pesmetul si patrunjelul verde tocat. Se omogenizeaza bine. Se da amestecul la frigider pentru o ora.

Intr-un bol adanc se pun semintele de susan, separat se pune pesmet.

Cu mainile ude se formeaza bilute, se tavalesc prin susan sau pesmet si se pun la prajit in uleiul incins. Cand sunt gata, se scot pe servetele de hartie pentru a lua din suprlusul de ulei.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in susan sau pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

07.05.2021, 20:46

Foarte bune sunt! Imi place mult varianta cu susan!

Rahela Velicu 1

11.05.2021, 16:48

Anett 1

03.12.2021, 13:18

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii