Ciorba cu perisoare de pui , smantana si kapia

de mihaelar63 in Ciorbe, 5 Noi 2016 | 8452 vizualizari

 

 Am in ,, palmares''  diferite ciorbe de perisoare , cu aceasta 14!!! De data aceasta diferenta este data de ardeii kapia macinati in combinatie cu smantana .Ce sa mai zic ?Ca pieptul de pui folosit provine de la puii soacrei :D ,iar legumele din gradinuta mea .O alta reteta rapida de  ciorba preparata in 30 minute .

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 felie mare de telina
  • 4 linguri ardei kapia tocati
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri rase orez
  • sare
  • 1 pahar smantana
  • patrunjel verde

Perisoare

  • 500 gr piept pui
  • 2 cepe verzi mici
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • fulgi chilli
  • zeama de lamaie - optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de pui , smantana si kapia:

  1. Spalati, curatati si taiati bucati legumele : morcovul , ceapa si telin [ nu conteaza forma , cam de 2-3 cm ].
  2. Tocati legumele cu ajutorul blenderului vertical atasand la acesta vasul cu taietor . Dati cateva impulsuri si verificati sa nu maruntiti prea tare legumele .
  3. Se pun legumele tocate la calit in ulei . Adugati si orezul .
  4. Adugati ardeii kapia tocati [ tot  in vasul blenderului ]
  5. Infierbantati rapid  2 l apa in  fierbator si adugati peste legume .
  6. Apa se pune cand orezul este sticlos .Sarati.
  7. In acelasi vas al blenderului adugati carnea de pui  taiata bucati si restul ingredientelor pentru perisoare.
  8. Tocati . In acelasi timp se si amesteca .
  9. Opriti blenderul si il scoateti din priza . Scoateti cutitul din amestecul de carne .
  10. Pregatiti un bol cu apa si cu mainile umezite formati perisoare de marimea preferata . Se pun direct in zeama care fierbe .
  11. Intensitatea fierberii trebuie redusa cand se introduc perisoarele .
  12. In 10 minute perisoarele sunt patrunse .
  13. Gustati si adugati sare daca este necesar .
  14. Diluati smantana cu zeama calda si adugati la ciorba .
  15. Acriti cu zeama de lamaie dupa gust si piparati .

  16. Serviti cu patrunjel verde tocat .
  17.    Poifta buna !!!

TIPS-URI

1

Folositi smantana mai grasa aceasta nu se face cocoloase in supa/ciorba .

2

Daca doriti ca preparatul sa fie mai light folositi iaurt grecesc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de pui , smantana si kapia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Valclaudia 1

23.11.2016, 07:21

ce bine arata

Bubulyk 1

28.09.2017, 22:23

Rahela Velicu 1

05.01.2020, 22:35

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare de pui