Ciorba de burta

de Sim0na in Ciorbe, 24 Apr 2012 | 5687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta prefiarta
  • 4 picioruse de porc (sau os de vita)
  • 3 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 2 cepe
  • 1 telina micuta
  • 2 tije praz
  • otetul de la 1 borcan gogosari murati + cateva bucati de gogosar
  • 5 galbenusuri
  • 800 g smantana
  • 6 catei usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta am spalat-o bine, si am lasat-o in apa rece cu otet pentru cateva ore.

Piciorusele de porc (dupa ce au fost bine curatate si spalate) le-am pus la fiert, spumandu-le bine-bine. Cand oasele nu isi mai lasa spuma, am adaugat legumele curatate si taiate pe lung.

Cand oasele si legumele sunt fierte, le-am scos din oala, legumele le-am dat deoparte (si am facut din ele o gustoasa salata de bouef), iar carnea de pe picioarele de porc le-am taiatat fasiute, si le voi adauga in ciorba.

Zeama ramasa am strecurat-o de 2 ori, am mai diluat-o cu putina apa, si la primul clocot am  adaugat burta spalata bine. Burta prefiarta nu trebuie fiarta mai mult de 30-40 min. 

Dupa cca 15-20 min, ciorba am acrit-o cu otetul de la gogosari, adaugand si cateva bucati de gogosar.

In ultimul clocot am adaugat usturoiul pisat – pe care l-am pus intr-un tifon, iar dupa cateva minute am scos tifonul din oala.

Separat am pregatit maiaua: galbenusurile le-am amestecat cu smantana si sare. Pentru a putea incorpora amestecul la ciorbita, am luat cu polonicul zeama din  oala si am adaugat in maia, pana aceasta a ajuns la temperatura ciorbei.

Am pus in fir subtire in oala, fara ca ciorba sa clocoteasca. Am oprit focul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

diaconta 1

25.04.2012, 21:59

in cazul asta presupun c-o sa ramana mai mult daca se va simti ca si acasa

Sim0na 1

25.04.2012, 22:18

Hehehe! Razi tu razi... da cred ca-l trimiti pachet! :0000

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 13:23

o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta