Ciorba de curcan cu galuste

de La Ancuta in Ciorbe, 10 Mar 2011 | 15570 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • gaturi de curcan (nu le-am cantarit, am avut 4 bucati mai mari)
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telin
  • 1 ardei
  • 3 linguri bulion
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 8 linguri gris
  • cimbru
  • sare, piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan cu galuste:

Se spala bine carnea si se portioneaza. Punem carnea la fiert cu putina sare. Spumam de cate ori este nevoie.

Taiem ceapa marunt si legumele cubulete. Se pot da pe razatoare dar noua ne plac bucatele.

Dupa ce am luat spuma adaugam ceapa si legumele si lasam sa fiarba 30-45 de minute.

Cand sunt aproape fierte adaugam bulionul si cimbrul.

Pregatim galustele astfel:

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar galbenusurile le amestecam cu uleiul si putina sare.

Adaugam galbenusurile peste spuma si amestecam usor. Adaugam apoigrisul in ploaie si omogenizam.

Dam focul mic si adaugam o cana de apa rece in ciorba.

Cu lingura uda formam galustele si le plonjam in ciorba. Lasam sa firarba la foc mic 15-20 de minute. Incercam galustele cu furculita.

Potrivim ciorba de sare si piper si stingem focul. Adaugam apoi patrunjel verde tocat si acoperim.

Servim calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare