Ciorba de dovlecel

de Ancutsa in Retete Delikat, 11 Iul 2018 | 2235 vizualizari

 

Ciorba de dovlecel. Pentru ca nu am avut la indemana decat putin patrunjel proaspat, am incercat cu ocazia aceasta si ierburile de gradina de la Delikat.
 "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba uscata;
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • sare, dupa gust
  • 250 g rosii la conserva
  • 2 maini de fidea
  • 500 ml bors
  • 1 lingura de ierburi de gradina Delikat
  • o mana de patrunjel proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel:

 

Se calesc ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mica si ardeiul gras taiat cubulete. Se adauga un castronel cu rosii (eu am avut rosii de la conserva), dovlecelul curatat de coaja si taiat bucati mai mari. Se calesc impreuna cam 5 minute.

Se completeaza oala cu apa si se lasa sa fiarba cam 20 de minute, apoi se adauga cam 2 maini de fidea.

Dupa 10 minute se acreste cu bors, dupa gust (eu am pus 500 ml de bors la o oala de ciorba de 3 litri). Se mai lasa un pic sa fiarba, se ia focul si se pune o lingura cu ierburi de gradina, dar si patrunjel proaspat tocat marunt.

Se poate servi cu ardei iute.

 

Timp total de pregatire: aprox 40 de minute

Portii: 8

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/ciorba-de-dovlecel.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Ancutsa 1

16.07.2018, 18:45

Multumesc mult, Katty!

Ksenya 1

24.07.2018, 10:22

arata tare bine! Pe gustul meu

Ancutsa 1

24.07.2018, 21:29

Multumesc mult, Ksenya!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu sos de smantana si ierburi aromatice