Ciorba de fasole (de post)

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 22 Mar 2013 | 35359 vizualizari

 

Dragii mei, pentru pranzul de astazi propun o ciorbita de fasole cu ceapa si paine taraneasca :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr, fasole boabe;
  • 2 cepe mari;
  • 2 morcovi;
  • un ardei gras rosu;
  •  1 telina mica;
  •  2 linguri bulion (suc de rosii)
  •  sare;
  •  piper;
  •  3 foi de dafin;
  •  o lingurita de cimbru uscat;
  •  o mana de patrunjel verde;
  •  o mana de leustean (de la congelator ca verde nu gasim acum ;)
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole (de post):

Boabele de fasole le alegem si le spalam. Le acoperim cu apa rece si le lasam la hidratat  minim 6 ore.

Aruncam apa, punem aproximativ 2.5 l apa rece si punem la fiert. Separat, incalzim alta apa pe care o vom folosi la inlocuirea celei in care a fiert fasolea.

Mai pe scurt, schimbam apa ( neaparat sa fie fierbinte) de trei ori. In ultimii 2.5 l apa adaugam o ceapa tocata marunt, morcovul taiat si el, ardeiul gras si telina taiata cubulete.

Lasam la fiert aproximtiv 30 minute cat sa fiarba legumele. Adaugam bulionul, sarea, piperul, foile de dafin si cimbrul, amestecam si mai lasam inca vreo 15 minute sa fiarba, verificand daca boabele de fasole sunt fierte.

Separat, tocam cealalta ceapa si o calim pana se moaie (fara sa o ardem) in putin ulei.

O adaugam peste ciorba de fasole, amestecam, mai lasam 5 minute si oprim focul.

Adaugam patrunjelul si leusteanul tocat, lasam sa se raceasca si papam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole pastai