Ciorba de legume cu zeama de varza

de Merisor in Ciorbe, 2 Feb 2020 | 2889 vizualizari

 

După sărbători când suntem sătui de atâtea preparate cu carne, încep să prepar diverse rețete de ciorbe acre, precum această Rețetă de Ciorbă de legume cu zeamă de varză.
Sunt atât de bune că servim câte două porții și nu ne mai trebuie altceva.
Iar dacă mai adaug și ceva paste făinoase, le servim simple, fără pâine, pentru că sunt destul de sățioase.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe, medii
  • 1 morcov, mare
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 1 sfeclă roșie, medie
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri pastă de roșii cu ardei copt
  • 3 l apă
  • 1 l zeamă de varză
  • 1 ou
  • o mână de paste făinoase
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu zeama de varza:

Mai întâi pregătim toate legumele curățându-le și tocându-le cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, doar atât cât să-și schimbe culoarea. Apoi adăugăm morcovul și albiturile și le amestecăm bine cu ceapa. Le stropim și cu apă fierbinte, pentru a nu prinde acel gust deranjant de prăjeală. Adăugăm după 10-12 minute și sfecla roșie, apoi pasta de roșii și completăm cu apa fierbinte și zeama de varză. Lăsăm ciorba să fiarbă pentru 2-3 clocote și adăugăm pastele făinoase. Toate ingredientele fierb foarte repede, în aproximativ 30 de minute avem ciorba gata de servit. După ce și pastele făinoase sunt fierte, gustăm ciorba și dacă mai necesită, mai adăugăm puțină sare. Amestecăm un ou cu puțină zeamă fierbinte, pentru a-l aduce la temperatura ciorbei și îl turnăm în ciorbă amestecând intens, pentru a crea franjuri. Apoi stingem focul, lăsăm ciorba să se tempereze 4-5 minute și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt. Punem capac peste oală pentru a se infuza pătrunjelul și a-și degaja aroma.

TIPS-URI

1

Putem servi ciorba simplă, sau cu puțină smântână

2

O mai putem servi alături de o ceapă roșie spartă și presărată cu sare

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean